عدد به حروف با ویژوال بیسیک

عدد به حروف با ویژوال بیسیک

azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صابری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com


azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صابری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com



دانلود برنامه تبدیل مبلغ از عددی به حروف با ویژوال بیسیک

الگوریتم استفاده شده در این برنامه را می توانید در گزارش گیری و چاپ فاکتور و جاهایی که نیاز است به مبلغ شما به حروف نوشته شود، استفاده کنید.

visual-basic

دانلود فایل

دانلود

 
به اشتراک بزارید!

    tweet

    Save

برچسب زده شده با :C# proje download proje proje proje C www.09367292276.com آموزش ویژوال بیسیک انجام پروژه انجام پروژه های دانشجویی برنامه نویسی پروژه پروژه آماده پروژه آماده سی شارپ پروژه دانشجویی پی سی پروژه پی سی پروژه، دانلود پروژه، دانلود سورس برنامه، پی سی پروژه، دانلود سورس پروژه تبدل عدد به حرف تبدیل عدد به حرف در ویژوال بیسیک دانلود برنامه دانلود پروژه دانلود پروژه C# دانلود پروژه آماده دانلود پروژه آماده برنامه نویسی دانلود پروژه سی شارپ دانلود سورس برنامه دانلود سورس پروژه سی پلاس پلاس کار با آرایه در سی پلاس، انجام پروژه های دانشجویی، مشکد حروف در گزارش ویژوال بیسیک
آشنایی با ویژوال بیسیک

ویژوال بیسیک یکی از اولین زبان های برنامه نویسی جهت تشکیل WYSIWYG ( چیزی که می بینید همان چیزی است که بدست می آورید ) می باشد . ویژوال بیسیک به جهت محیط تصویری آن ، یک زبان لذت بخش می باشد . برنامه نویسی تحت ویندوز با ویژوال بیسیک اکثراً تنها به کشاندن و قرار دادن (Drag & Drop ) اشیاء گرافیکی ، از جعبه ابزار ( Tool box ) که آن اشیاء در آن قرار دارند به روی صفحه کاری نیاز دارد . همانطور که شما در حال اضافه کردن اشیاء هستید برنامه تحت ویندوز در پیش چشم شما ظاهر می شود .

ویژوال بیسیک بیش از یک زبان برنامه نویسی می باشد . این زبان برنامه نویسی ، تمام اعمالی را که در اجـرای برنـامـه ویـژوال بیسیک رخ مـی دهند تشـکیـل می دهـد . با این حال ، ایـن زبـان به رابـط کاربـر ( user   Inter face ) یـک تمرکـز ثانویـه دارد . یـک بـرنامه تحـت وینـدوز ، درجـه ای بـالا از محـا وره ( Interaction ) با کاربر را ارائه می کند . این کار توسط عناصر گرافیکی که کاربر بر روی صفحه نمـایـش می بیند انجام می گردد .

میکروسافت اساس ویژوال بیسیک را بر مبنای “ زبان نویسی برای مبتدیان ” که بیسیک نام دارد قرار داد . بیسیک بیش از ۳۵ سال در گونه های مختلف موجود بوده است . طراحان اصلی زبان ، قصد ایجاد یک زبان برنامه نویسی را داشتند که مبتدیان بتوانند از آن استفاده کنند .

برنامه نویسان تازه کار با بیسیک می توانستند سریعاً ماهر شوند . زبانهای برنامه نویسی دیگر آن روزها مانند کوبول ، فرترن و اسمبلی قبل از اینکه کسی بتواند از آنها به صورت مؤثر استفاده کند نیاز به مطالعه بیشتری داشتند .

BASIC سر نام کلمات Begginers All – purpose   symbolic Instruction code می باشد

بیسیک کاملاً یک زبان ” مبتنی بر متن “ است بدین معنی که خروجی آن نیز “ مبتنی بر متن ” می باشد و بر خلاف برنامه های امروزه ، گرافیک و خروجیهای پنجره ای “ windowed “ تولید نمی کند .

میکروسافت ویژوال بیسیک را مستقیماً از زبان بیسیک اولیه ایجاد نکرد . اگر چه زبان بیسیک طی چندین مرحله در تاریخ ۳۵ ساله خود تکمیل شد ، با این حال ساختار اولیه را در غالب نسخه های خود حفظ کرد . وقتی میکروسافت تصمیم گرفت که از زبان بیسیک به عنوان زبان برنامه نویسی اصلی همراه سیستم عامل MS – DOS استفاده کند ، زبان بیسیک را کارا کرد و توانائی هایی به آن افزود .

این کار با ایجاد چندین گونه بیسیک با نام هایی مانند MBASIC ( مخفف بیسیک میکروسافت ) ، GW – BASIC ( مخفف بیسیگ گی – ویز ) ، BASICA ( مخفف بیسیک پیشرفته ) BASIC Q عملی گردید

علاوه بر اینکه ویژوال بیسیک ، گرافیکی و استفاده از آن آسان است . به علت ماهیت مفسر و مترجم بودن آن ، یکی از مقبول ترین زبانهای امروزه می باشد . شما می توانید یک برنامه ویژوال بیسیک را به هنگام نوشتن ، با اجرای مفسر گونه برنامه تست کرده تا تمامی اشکالات آن را از بین ببرید .

هنگامی که تمامی اشکالات را رفع و بطور کامل برنامه خود را تست کردید می توانید جهت حصول یک برنامه اجرایی سریع و مطمئن ، برنامه را ترجمه کنید تا بتوان آن را برای استفاده دیگران توزیع کرد . بدین علت که هیچ کس به آسانی نمی تواند برنامه ترجمه شده را تغییر دهد . ویژوال بیسیک مراحل مشکل ترجمه ( شامل مورد مرموزی به نام ویرایش پیوند ) را با قرار دادن مرحـله ترجمه در یک گزینه منویی ( menu option ) اداره می کند . در صورتیکه که سایر زبانها شما را با آن مراحل روبه رو می کنند .

azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صابری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com


هنگامیکه میکروسافت اولین نسخه ویژوال بیسیک را عرضه کرد ، بسیاری از مردم انحطاط زبان بیسیک ( و سایر نسخه های آن مانند BASIC Q ) را پیش بینی کردند . این افراد منفی گرا فکر کردند هر زبانی که مبتنی بر بیسیک باشد نمی تواند برای برنامه های جدی بکار رود ، چون آنها هرگز زبان بیسیک را جدی نگرفته بودند . به هیچ علت زبانهای مانند C ، C + +  و پاسکال به علت تواناییهای مترجم آنها ، و نیز به علت اینکه ساختار برنامه نویسی آنها با محیط ویندوز بیشتر هماهنگ بود ، سخت مورد توجه قرار گرفتند . میکروسافت با ارا ئه ویژوال بیسیک مفاهیم ذیل را به جامعه برنامه نویسان آموخت :

– یک زبان مانند بیسیک هم ساده و هم قدرتمند باشد .

– یک زبان مانند بیسیک با داشتن رابط صحیح می تواند در محیط ویندوز به خوبی کار کند .

– ویژوال بیسیک بنا به نیازهای برنامه نویس می تواند هم به صورت مفسر و هم به صورت مترجم کار کند .

– یک زبان مبتنی بر بیسیک می تواند یکی از مورد استفاده ترین زبانهای دنیا باشد .

طبیعت بصری ویژوال بیسیک

ویژوال بیسیک بیش از یک زبان برنامه نویسی می باشد مشخصه ویژوال بیسیک در نام آن قرار داردبصری ( visual ) . با سیستم عامل های ویندوز امروزه ، یک برنامه باید بتواند با صفحه نمایش ، صفحه کلید ، ماوس و چاپگر بصورت گرافیکی ارتباط برقرار کند . زبانهای برنامه نویسی قدیمی ، مثل بیسیک ، در محیط متنی خوب عمل می کردند ولی همان زبانها ، رابط گرافیکی ( Graphic Inter face ) مورد نیاز کامپیوترهای امروزی را پشتیابانی نمی کردند .

سهولت یادگیری و استفاده از ویژوال بیسیک ، تنها به علت ساختار زبان بیسیک نیست . بخش اعظم تهیه برنامه ، از کشاندن عناصر و قرار دادن آنها ( توسط ماوس ) بر روی صفحه ویژوال بیسیک تشکیل شده است .

شما می توانید به جای نوشتن یک سری دستورات ورودی و خروجی پیچیده جهت ارتباط با کاربر ، کنترل هایی مانند کادرهای متن ( Text Box ) و دکمه های فرمان ( command Button ) را بر روی صفحه قرار دهید : هنگامیکه کاربر برنامه را اجرا می کند ویژوال بیسیک مراقب اجرای صحیح کنترل ها را به عهده می گیرد .

ویژوال بیسیک در انواع مختلف به شرح زیر ارائه شده است :

 

Visual Basic Enterprise Edition :

این نسخه برای محیط های برنامه نویسی گروهی و کامپیوتر های سرویس گیرنده / سرویس دهنده ( server / client ) ، که برنامه ها پردازش و داده ها را بین چندین کامپیوتر پخش می کنند تهیه شده است

Visual Basic professional Edition :

این نسخه برای برنامه نویسان حرفه ای تهیه شده است ، که خواستار بیشترین بازدهی از محیط برنامه نویسی ویژوال بیسیک هستـند . این نسخه دارای یک مجمـوعه کامـل از ابزارهـا و ایجاد کننده های فـوری ( wizard ) می باشد . این ابزار ها به ایجاد بسته نرم افزاری و توزیع برنامه ها کمک می کنند .

Visual Basic Learning Edition :

این نسخه شامل ملزوماتی به همراه ابزار برنامه نویسی استاندارد ، برای کسانی که می خواهند برنامه نویسی را شروع کنند ، می باشد .

یک نسخه مخصوص از ویژوال بیسیک در یک بسته نرم افزاری به نام v isual studio ارائه شده است

visual studio یک محیط برنامه نویسی است که چندین زبان میکروسافت مانند : Visual Basic، Visual C+ +   ،Visual j + + ، Visual foxpro را پشتیبانی می کند . هنگامیکه شما از ویژوال بیسیک استفاده می کنید ، از همان محیطی استفاده می کنید برنامه نویسان سایر زبانهای بصری استفاده می کنند . بنابراین اگر شما به سمت زبان دیگری حرکت کنید نیازی به یادگیری مجموعه جدیدی ا زمنوها و کادرها مکالمه (Dialog Boxes ) نخواهید داشت .

مرحله برنامه ویژوال بیسیک :

۱- با ایجاد یک طرح کلی ، تصمیم می گیرد که برنامه شما چه کاری می خواهد انجام دهد.

۲- قسمت بصری برنامه خود را ایجاد می کند ( صفحه ها و منوهایی که کاربران با آنها کار می کنند )

۳- کدهای زبان برنامه نویسی ویژوال بیسیک را جهت مرتب ساختن عناصر بصری به یکدیگر و خود کار کردن برنامه ، می افزایند .

۴- برنامه را جهت پیدا و رفع کردن اشکالاتی که یافته اید تست می کنید .

۵- برنامه تست شده را ترجمه می کنید و برنامه ترجمه شده را بین کاربران توزیع می نماید .

برنامه نویسی خطی تا پیش از ویژوال بیسیک ، به چند دلیل کاری خسته کننده بود . در محیط های متنی شما مجبور بودید تمام صفحاتی که کاربران می بینند ، بر روی کاغذ طراحی کنید . سپس کاغذ ها را به کاربران می دادید تا مطمئن شوید طراحی شما دقیقاً آن چیزی است که آنها می خواهند . اگر شما می خواستید یک برنامه برای توزیع انبوه طراحی کنید مثلاً یک بازی و یا یک برنامه کاربردی تجاری ، باید تمام صفحات مورد نمایش راد بر روی کاغذ پیاده ، روند نماهای ( Flowcharts ) پیچیده ای برای عملکرد هر صفحه تهیه ، فایل هایی که برای برنامه مورد نیاز بود طراحی ، و تمام جزئیات را قبل از اینکه حتی به صفحه کلید دست بزنید ، برنامه ریزی می کردید . ماهیت بصری ویژوال بیسیک شما را دلگرم می کند که در مرحله برنامه نویسی ، خیلی زودتر با صفحه کلید کار کنید . شما به جای استفاده از کاغذ ، صفحات خود را با ابزار ویژوال بیسیک طراحی می کنید .

معرفی اولیه vb

یک برنامه کامپیوتری ، از مجموعه ای دستورالعمل که نوع و نحوه انجام یک فعالیت را برای کامپیوتر مشخص می نمایند ، تشکیل می گردد. دستورالعمل های نوشته شده بعنوان نمونه ممکن است به کامپیوتر اعلام نمایند  که تعدادی از اعداد را با یکدیگر جمع  و یا دو عدد را بایکدیگر مقایسه و بر اساس نتیجه  بدست آمده ، اتخاذ تصمیم نماید. دستورالعمل های نوشته شده ، صرفا” برای کامپیوتر قابل فهم و اجراء خواهند بود.کامپیوتر دستورالعمل های نوشته شده را اجراء و ماحصل آن رسیدن به اهدافی خواهد بود که بر اساس آن برنامه طراحی و پیاده سازی  شده  است . دستورالعمل ها  ، می بایست با استفاده از یکی از زبانها ی برنامه نویسی نوشته شده ( کد ینگ ) و در ادامه در اختیار کامپیوتر قرار داده شوند. زبانهای برنامه نویسی متعددی نظیر : فرترن ، بیسیک ، کوبال ، پاسکال، ،C ، جاوا ، ویژوال بیسیک و  … وجود دارد.
برنامه نویسی کامپیوتر ، مشابه آموزش گره زدن کفش به کودکان  است . برای نیل به هدف فوق ، می بایست تمامی مراحل لازم  بصورت شفاف به کودکان آموزش داده شود . کودکان با دنبال نمودن دستورالعمل های ارائه شده ، قادر به گره زدن کفش خود خواهند بود ( روش انجام این کار برای آنان مشخص شده و بر اساس آن ، امکان نیل به هدف مورد نظر توسط کودکان فراهم می گردد )  VB ، زبانی است که می توا ن نحوه نیل به یک خواسته را بکمک آن بصورت شفاف ( نظیر آموزش گره زدن کفش به کودکان )  مشخص و کامپیوتر با دنبال نمودن مراحل مشخص شده ، خواسته مورد نظر را محقق نماید. با استفاده از VB ، می توان محصولاتی راایجاد  که زمینه استفاده از آنان  در محیط ویندوز وجود خواهد داشت . فراموش نکنیم در زمان فراگیری یک تکنولوژی در ابتدا می بایست شیوه راه رفتن را بیاموزیم  و در ادامه اقدام به دویدن نمود .

VB یکی از زبان های  حمایت شده در دنیا می باشد . با استفاده از زبان فوق علاوه بر اینکه می توان برنامه های مبتنی بر ویندوز را پیاده سازی نمود ، امکان استفاده از آن بعنوان زبان مورد نظر در زمان ایجاد برنامه های مبتنی بر وب که از تکنولوژی ASP استفاده می نمایند ، نیز وجود خواهد داشت . با توجه به اهمیت و جایگاه خاص این زبان  در ، مجموعه مقالاتی در رابطه با آموزش اصولی این زبان آماده شده که بتدریج بر روی سایت قرار خواهند گرفت . در اولین مقاله از این مجموعه به معرفی اولیه VB خواهیم پرداخت . در ابتدا لازم است با  ویژگی های منحصر بفرد برنامه های مبتنی بر ویندوز در قیاس با برنامه های مبتنی بر DOS ، آشنا شده و پس از مروری مختصر به روند شکل گیری نسخه های متعدد ویژوال بیسیک ، با نحوه نصب آن نیز آشنا شویم .

برنامه نویسی مبتنی بر DOS در مقابل ویندوز

برنامه نویسی مبتنی بر  ویندوز دارای تفاوت های عمده ای نسبت به برنامه نویسی سنتی در محیط DOS است.برنامه های  DOS ،  مسیری دقیق و مشخص  را ازابتدا تا پایان دنبال می نمایند . رویکرد فوق ، باعث بروز محدودیت هائی در رابطه با عملکرد برنامه ها  از یکطرف و تحمیل محدودیت هائی به کاربران در طی نمودن مسیر مشخص شده ، می گردد. از زاویه ای خاص می توان عملکرد  یک برنامه مبتنی بر  DOS را  مشابه قدم زدن در یک راهرو ( سالن )، در نظر گرفت . بمنظور رسیدن به نقطه انتهائی سالن ،  می بایست طول سالن  طی تا به انتهای آن رسید . در این راستا از موانع متعدد موجود در مسیر ، می بایست عبور تا سرانجام به مقصد مورد نظر رسید . در زمان پیمودن مسیر ، صرفا”   امکان بازنمودن درب های خاصی  ، وجود خواهد داشت . ویندوز ، دنیای جدیدی از برنامه نویسی مبتنی بر “رویداد”  را ایجاد نموده است . کلیک نمودن موس ، تغییر اندازه پنجره ، تغییر محتویات یک  Textbox ، نمونه هائی از یک “رویداد” می باشند. کدهای  نوشته شده ، نحوه برخورد با یک رویداد را مشخص می نماید.  برای رسیدن به انتهای یک سالن کافی است بر روی “انتهای سالن ” ، کلیک نمود و دیگر ضرورتی به پیمودن تمامی مسیر تا رسیدن به انتهای سالن نخواهد بود . درصورتیکه به انتهای سالن رسیده باشیم و متوجه گردیم که این مکان ، محلی نیست که انتظار آن را داشته ایم ، بسادگی می توان مقصد جدیدی را برای خود انتخاب ، بدون اینکه ضرورتی به برگشت در نقطه آغازین مسیر وجود داشته باشد. برنامه نوشته شده عکس العمل های لازم در ارتباط با حرکت شما  را بهمراه عملیات مربوطه بمنظور تکمیل فعالیت ها ی مورد نظر انجام خواهد داد .  با استفاده از VB ، می توان کدهای لازم بمنظور ارائه عکس العمل لازم در زمان تحقق یک رویداد را نوشت .در این راستا ، برنامه نویسان می توانند  کدهای لازم  در رابطه با رویدادهائی که امکان  تحقق آنها وجود دارد را نوشته تا در زمان بروز رویداد مورد نظر ، عکس العمل لازم از طرف برنامه صورت پذیرد.در این زمینه می توان از نوشتن کدهای دیگر بمنظور برخورد با رویدادهای غیرضروری ، صرفنظر کرد. مثلا” ویندوز قادر به تشخیص رویداد”کلیک ” از “کلیک مضاعف ” است . این بدان معنی است که اگر می خواهید برنامه مورد نظر شما ،عکس العمل لازم در ارتباط با رویداد  “کلیک” را داشته باشد ، می بایست صرفا” کد مربوط به رویداد ” کلیک”،  نوشته گردد و الزامی به نوشتن کدهای  لازم بمنظور برخورد با رویداد  “کلیک مضاعف” ، وجود نخواهد داشت . در دنیای برنامه نویسی DOS ، کاربر عکس العمل لازم را نسبت به برنامه انجام می دهد در صورتیکه در ویندوز ، برنامه ها عکس العمل لازم را با توجه به رفتار کاربران ، انجام خواهند داد .
یکی دیگر از مزایای مهم  برنامه های  ویندوز ، عدم وابستگی برنامه ها به یک سخت افزار خاص است . ویندوز تمهیدات لازم در خصوص ارتباط با سخت افزار را پیش بینی و برنامه نویسان نیاز به آگاهی از نحوه عملکرد یک دستگاه سخت افزاری خاص بمنظور استفاده از آن ، نخواهند داشت . مثلا” برنامه نویسان ضرورتی به آگاهی از  نحوه عملکرد  هر نوع چاپگر لیزری، بمنظور ایجاد خروجی مورد نظر خود در برنامه ها ، نخواهند داشت. ویندوز، امکانات لازم در این خصوص را از طریق ارائه روتین های عمومی که با درایورهای مورد نظر مرتبط می گردند ، فراهم می نماید. شاید همین موضوع دلیل موفقیت ویندوز باشد .
روتین های عمومی اصطلاحا” Windows (API ) Application Programming Interface نامیده می شوند .

تاریخچه ویژوال بیسیک

قبل از معرفی ویژوال بیسیک در سال ۱۹۹۱ ، پیاده کنندگان نرم افزار مجبور به تسلط و مهارت در زمینه  استفاده از   ++C   بهمراه  موارد پیچیده ای در این خصوص  بودند . بدین  ترتیب ، صرفا” افراد خاص آموزش دیده،  قادر به خلق نرم افزارهای قدرتمند  بمنظور اجراء در محیط ویندوز بودند. ویژوال بیسیک ، محدودیت فوق را تغییر و می توان این ادعا را داشت که امروزه خطوط زیادی از برنامه های نوشته شده  با استفاده از ویژوال بیسیک کد شده است . ویژوال بیسیک ، ظاهر برنامه نویسی تحت ویندوز را با حذف عملیات اضافی برای نوشتن کدهای لازم جهت طراحی بخش رابط کاربر (UI) ، تغییر داده است . در این راستا ،  زمانیکه بخش رابط کاربر ، ترسیم می گردد ، برنامه نویس می تواند کدهای لازم بمنظور انجام عکس العمل مناسب در رابطه با رویداد ها را به آن اضافه نماید . زمانیکه ماکروسافت نسخه شماره سه ویژوال بیسیک را ارائه نمود ، مجددا” دنیای برنامه نویسی با تغییر مهمی مواجه گردید. در این راستا امکانات مناسبی برای نوشتن برنامه های مبتنی بر بانک های  اطلاعاتی ، در اختیار برنامه نویسان قرار گرفت. ماکروسافت بدین منظور محصول جدیدی با نام DAO)Data Access Objects) را ارائه نمود . برنامه نویسان با استفاده از DAO ، امکان انجام عملیات متفاوت در رابطه با داده ها را ، بدست آوردند . نسخه های شماره چهار و پنج ، قابلیت های نسخه سه را افزایش و این امکان را  برای  پیاده کنندگان نرم افزار فراهم نمود  تا برنامه های خود را جهت اجراء در محیط ویندوز ۹۵ ، طراحی و پیاده سازی نمایند . در این زمینه ، برنامه نویسان قادر به نوشتن  کدهائی گردیدند که امکان استفاده از آنان  توسط سایر پیاده کنندگان نرم افزار که از زبانی دیگر استفاده می کردند، فراهم گردید. نسخه شماره شش ویژوال



azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صابری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com

بیسیک ، روش جدیدی بمنظور دستیابی به بانک های اطلاعاتی را ارائه نمود: ADO)ActiveX Data Objects )  . یکی از اهداف اولیه  طراحی  ADO ، امکان دستیابی به بانک های اطلاعاتی برای پیاده کنندگان برنامه های مبتنی بر وب است که از تکنولوژی ASP ، استفاده می نمایند.

همزمان با ارائه جدیدترین نسخه ویژوال بیسیک که VB نامیده می شود ، بسیاری از محدودیت های مرتبط با ویژوال بیسیک برطرف گردید . در گذشته  ویژوال بیسیک با انتفادات  فراوان مواجه ( عدم وجود امکانات مناسب در مقایسه با جاوا و یا ++C ) و بسیاری آن را نظیر یک اسباب بازی در دنیای وسیع زبان های برنامه نویسی می پنداشتند. VB با  غلبه بر مشکلات نسخه های پیشین ، توانسته است در مدت زمان کوتاهی ، بعنوان یک ابزار پیاده سازی بسیار قدرتمند مطرح و گزینه ای مناسب برای برنامه نویسان در تمامی سطوح باشد .

نصب VB

برای نصب VB ، از دو رویکرد متفاوت می توان استفاده کرد :

    نصب بهمراه ویژوال استودیو
    نصب نسخه استاندارد

هر یک از گزینه های فوق ، امکان ایجاد برنامه های مبتنی بر ویندوز را فراهم می نمایند . مراحلی که در ادامه ذکر می گردد ، نحوه نصب ویژوال استودیو را تشریح  می نماید .

    مرحله اول : برنامه Setup.exe را از روی CD مربوطه فعال نمائید.
    مرحله دوم : جعبه محاوره ای ، مراحل و اولویت های عملیات نصب را نشان خواهد داد. بمنظور صحت عملکرد  VB ، چندین Component نصب و یا بهنگام خواهند شد . اولین مرحله نصب، بهنگام سازی عناصر (Components) است . بر روی گزینه Windows Component Update ، کلیک نمائید.
    مرحله سوم : برنامه نصب در ادامه سیستم را بررسی تا نوع عناصری را که می بایست بهنگام گردند، مشخص گردد. دامنه فرآیند بهنگام سازی به وضعیت ماشینی که بر روی آن ویژوال استودیو نصب می گردد، بستگی خواهد داشت .
    مرحله چهارم : با توجه به اینکه ممکن است در زمان بهنگام سازی لازم باشد چندین مرتبه سیستم راه اندازی گردد ، از شما درخواست نام و رمز عبور شده تا ضرورتی به نشستن و نگاه کردن به کامپیوتر و واکنش لازم ( درج نام و رمز عبور به سیستم ) پس از هر مرتبه راه اندازی سیستم نباشد . بدین ترتیب در زمان راه انداری سیستم ،  عملیات مربوطه بصورت اتوماتیک و بدون نیاز به تایپ نام و رمز عبور ، انجام خواهد شد . عملیات فوق ، اختیاری است و در صورتیکه گزینه فوق انتخاب نگردد ، با هر مرتبه راه اندازی سیستم، پیام مناسب ارائه و می بایست واکنش لازم ( تایپ نام و رمز عبور)  را انجام داد .
    مرحله پنجم : در این مرحله با فشردن دکمه ! Install Now ، بهنگام سازی عناصر (Components) آغاز می گردد . با اتمام هر یک از آیتم ها یک Check mark بمنزله اتمام مرحله مربوطه نشان داده می شود  . در مقابل عنصر جاری برای بهنگام سازی نیز یک فلش قرمز رنگ نسان داده می شود.
    مرحله ششم : نظیر اکثر برنامه های نصب ، لیستی از گزینه های موجود ( شامل عناصر ) برای نصب در اختیار شما قرار می گیرد . شما می توانید ، صرفا” آنچیزی را که بدان نیاز دارید ، نصب نمائید . مثلا” در صورتیکه ظرفیت درایو شما پایین و یا ضرورتی به استفاده از ویژوال ++C را ندارید ، می توان در این مرحله از نصب آن صرفنظر کرد. هر گزینه ای که در این مرحله انتخاب نمی گردد ، می توان در صورت ضرورت آن را در آینده نصب کرد. برای هر یک از امکاناتی که قرار است نصب گردند ، سه بخش اطلاعاتی متفاوت نمایش داده می شود :
    بخش Feature Properties . فایل ها ی مورد نظر برای نصب و میزان فضای مورد نیاز را نشان می دهد .

بخش Feature description . هر Feature چیست و چه عملیاتی را انجام می دهد .

بخش Space Allocation ، وضعیت  فضای ذخیره سازی هارد را  با توجه به گزینه های انتخاب شده ، نشان خواهد داد .

نکته : زمانیکه ویژوال استودیو ، اجراء می گردد مجموعه ای از اطلاعات بین دیسک و حافظه مبادله می گردد . بنابراین لازم است به میزان کافی ظرفیت آزاد  بر روی هارد دیسک وجود داشته باشد ، در این راستا نمی توان دقیقا” مشخص نمود که به چه میزان فضای آزاد نیاز خواهد بود ولی حداقل یکصد مگابایت توصیه می گردد .

    مرحله هفتم : ویژوال استودیو ، شامل مجموعه ای گسترده از فایل های مستندات ( راهنما ) است . در این مرحله می توان تنظیمات لازم در خصوص اجرای مستندات از طریق CD و یا دایرکتوری نصب شده بر روی هارد را انجام داد . در این زمینه می توان یک مسیر بر روی هارد را مشخص تا مستندات نصب و یا گزینه Run From Source را انتخاب تا بر اساس آن مستندات همچنان بر روی CD باقی بمانند .
    مرحله هشتم : پس از انتخاب عناصر مورد نظر برای نصب  ، با فشردن دکمه ! Install Now ، عملیات نصب آغاز می گردد . مدت زمان نصب ، بستگی به موارد انتخابی  و نوع سیستم دارد . مثلا”  نصب تمام ویژوال استودیو بهمراه تمامی مستندات بر روی یک ماشین با دارا بودن ۲۵۶ مگابایت حافظه اصلی، سرعت  ۶۵۰ مگاهرتز و دوازده گیگابایـت هارد دیسک  ،  حدود یک ساعت طول خواهد کشید .
    مرحله نهم : پس از اتمام مرحله قبل ، با انتخاب گزینه Service Release ، بررسی لازم در خصوص بهنگام سازی انجام می گیرد . این عملیات از طریق اینترنت انجام خواهد شد . در این زمینه به یک خط پرسرعت و مطمئن نیاز خواهد بود .

انواع داده ای در Visual Basic

برای تعریف یک متغیر در ویژوال بیسیک از عبارت Dim استفاده می شود. برای مثال چمله زیر یک متغیر جدید به نام myVar تعریف می کند:

Dim myVar

هنگامی که یک متغیر مانند فوق بدون در نظر گرفتن نوع آن تعریف شود، آن متغیر بعنوان یک شئ (Object) در نظر گرفته می شود. یک متغیر از نوع شئ در می تواند شامل انواع داده از قبیل رشته، عدد یا انواع پیچیده تر مانند کلاس باشد.

اغلب نیازی نیست که از متغیرهای از نوع شئ در برنامه استفاده شود چرا که این متغیرها باعث کاهش کارآیی و سرعت برنامه می شود. هنگامی که از یک متغیر از نوع شئ استفاده شود، نوع مناسب آن متغیر در زمان اجرا تشخیص داده می شود و این باعث کندی می شود. بنابراین بهتر است که نوع داده را از ابتدا مشخص کنیم.

جهت مشخص نمودن نوع داده از کلمه کلیدی As استفاده می کنیم. بعنوان مثال یک متغیر از نوع رشته بصورت زیر تعریف می شود:

azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صابری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com


Dim myVar As String

مجموعه انواع داده ای زیر را پشتیبانی می کند:

    Boolean: جهت مقادیر درست یا نادرست
    Byte: جهت مقادیر صحیح صفر تا ۲۵۵ (تنها مقادیر مثبت)
    Char: جهت مقادیر نویسه ها یا حروف یونیکد
    Date: جهت مقادیر تاریخ و زمان بین اول ژانویه ۰۰۰۱ و ۳۱ دسامبر ۹۹۹۹
    Decimal: جهت مقادیر صحیح بین صفر و مثبت و منفی ۹,۲۲۸,۱۶۲,۵۱۴,۲۶۴,۳۳۷,۵۹۳,۵۴۳,۹۵۰,۳۳۵ (۱۶ بایت)
    Double: جهت مقادیر اعشاری با دقت مضاعف
    Integre: جهت مقادیر صحیح بین +۲,۱۴۷,۴۸۳,۶۴۷ و -۲,۱۴۷,۴۸۳,۶۴۸ (۴ بایت)
    Long: جهت مقادیر صحیح بین -۹,۲۲۳,۳۷۲,۰۳۶,۸۵۴,۷۷۵,۸۰۸ و +۹,۲۲۳,۳۷۲,۰۳۶,۸۵۴,۷۷۵,۸۰۷ (۸ بایت)
    Short: جهت مقادیر صحیح بین -۳۲,۷۶۸ و +۳۲,۷۶۷ (۲ بایت)
    Single: جهت مقادیر اعشاری با دقت واحد
    String: جهت مقادیر رشته ای با تعداد حروف صفر تا دو میلیارد حرف

پر کاربردترین انواع داده ای عبارتند از Integer، Decimal، Date، Boolean و String.

دقت کنید که نوع داده ای Currency یا Money برای مقادیر پولی در نظر گرفته نشده است و شما می توانید برای مقادیر پولی از نوع Decimal استفاده کنید.
دستیابی به بانک اطلاعاتی

در این مقاله قصد داریم به نحوه  بازیابی و نمایش اطلاعات موجود در یک بانک اطلاعاتی Access اشاره نمائیم . هدف از مقاله فوق ، پرداختن به تمامی رویکردهای موجود در این زمینه نبوده و صرفا” به معرفی یکی از گزینه های موجود در این زمینه اشاره خواهد شد. در این راستا از تکنولوژی های ADO و VB استفاده خواهد شد . از کلاس های  OleDbConnection ، OleDbCommand و OleDbDataReader  مربوط به  ADO  بمنظور انجام عملیات لازم در ارتباط با بانک اطلاعاتی ، از ASP بمنظور ایجاد فرم وب و ارائه داده با استفاده از کنترل سرویس دهنده Table و از زبان VB بمنظور نوشتن دستورالعمل های مورد نظر استفاده می گردد .

در ابتدا لازم است با سه کلاس ADO که در ادامه از آنان استفاده خواهد شد ، بیشتر آشنا شویم :

    کلاس OleDbConnection . شی فوق ، یک اتصال منحصر بفرد با یک منبع داده را ایجاد می نماید. در رابطه با یک بانک اطلاعاتی سرویس گیرنده / سرویس دهنده ، این امر معادل یک اتصال شبکه به سرویس دهنده است . با توجه به قابلیت های حمایت شده توسط native OLE DB Provider ، برخی از متدها و یا خصلت ها مربوط به شی OleDbConnection ممکن است در دسترس و قابل استفاده نباشد . زمانیکه نمونه ای  از OleDbConnection ایجاد می گردد ، تمامی خصلت های مربوطه ، مقدار اولیه خود را دارا خواهند بود . پس از اتمام عملیات موردنظر در ارتباط با بانک اطلاعاتی ،  می بایست با فراخوانی Close و یا Dispose اقدام به  غیر فعال نمودن  اتصال ایجاد شده با بانک اطلاعاتی مربوطه نمود.
    کلاس OleDbCommand . یک عبارت SQL و یا Stored procedure را بمنظور اجراء در رابطه با یک منبع داده ارائه می نماید. کلاس فوق از متدهای زیر بمنظور اجرای دستورات در رابطه با یک منبع داده استفاده می نماید.
    ExecuteReader  . متد فوق ، دستوراتی را اجراء می نماید که خروجی آنان شامل سطرهائی خواهد بود.

azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صابری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com


ExecuteNonQuery . باعث اجرای دستوراتی نظیر SQL INSERT,DELETE,UPDATE و SET خواهد شد .

ExecuteScalar  . بازیابی صرفا” یک مقدار از یک بانک اطلاعاتی

    کلاس OleDbDataReader . متد فوق ، امکان خواندن سطرهائی از داده موجود در یک منبع داده را فراهم می نماید( فقط بسمت جلو) . بمنظور ایجاد یک OleDbDataReader ، می بایست متد ExecuteReader مربوط به شی OleDbCommand فراخوانده شود. مادامیکه OleDbDataReader در حال استفاده است (اتصال مرتبط OleDbConnection ) ، عملیات دیگری را در ارتباط با OleDbConnection  نمی توان انجام داد .
    مقدار متغیر ConnectString در ابتدای کد نوشته شده فوق را تغییر و آن را به محلی که بانک اطلاعاتی موجود است ، اشاره دهید .
    از طریق منوی File ، گزینه Save All را انتخاب تا فرم وب و سایر فایل های مرتبط با پروژه ، ذخیره گردد .
    از طریق منوی Build ، گزینه Build Solution را بمنظور ایجاد پروژه ، فعال نمائید.

آشنایی با Visual Basic– متغیرها

متغیرها حاملهای دربرگیرنده مقادیری هستند که در جریان یک برنامه کاربردی می توانند تغییر کنند.

Boolean: درست یا نادرست

Byte: برای داده های عددی ۰ تا ۲۵۵

Char: برای یک کاراکتر یونیکد

Date: اطلاعات تاریخ و زمان

Decimal: اطلاعات عددی صحیح

Double: داده های عددی اعشاری

Integer, Long, Short, Single: داده های عددی صحیح

Object: متغیر حامل پیش فرض جهت نگهداری هر نوع شئ

String: رشته های حرفی

در نگارشهای قبلی ویژوال بیسیک و در VBScript همه متغیرها بطور پیش فرض از نوع داده variant بودند. Variant در VB وجود ندارد و با نوع داده Object جایگزین شده است.

ساختارهای شرطی در Visual Basic

این گفتار برآنیم تا ساختارهای شرطی در ویژوال بیسیک را بررسی کنیم. این ساختارها If..Then و Select..Case می باشند.

ساختار If..Then

ابتدائی ترین ساختار شرطی در ویژوال بیسیک ساختار If..Then می باشد. با استفاده از این ساختار هنگامی که شرط مورد نظر برقرار باشد، می توان دستور یا دستورات متعددی را اجرا نمود.2
3
4
5
6
7
8
  
<%</pre>
Dim myTime As DateTime
myTime = Now
 
if Hour(myTime) >= 12 then
Response.write ("Good Evening Irantest !")
end if
%>

همچنین ساختار If..Then عبارت Else را هم پشتیبانی می کند. اگر شرط مربوط به If برقرار نباشد، دستورات موجود در قسمت Else اجرا می شوند. به مثال زیر توجه فرمائید.
?
01
02

azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صابری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com

06
07
08
09
10
11
  
<%</pre>
Dim myTime As DateTime
myTime = Now
 
if Hour(myTime) >= 12 then
Response.write ("Good Evening Irantest !")
else
Response.write ("Good Morning Irantest!")
end if
 
%&gt09
10
11
12
13
  
<%</pre>
Dim strBrowser As String
 
strBrowser = Request.Browser.Browser
Select Case strBrowser
Case "IE"
Response.Write( "You are using Internet Explorer!" )
Case "Netscape"
Response.WRite( "You are using Netscape!" )
Case Else
Response.Write( "What browser are you using?" )
End Select
%>

دقت داشته باشید که ساختار Select..Case در برنامه فوق دارای یک قسمت Case Else می باشد. هرگاه هیچ یک از حالات مقایسه ای برقرار نبود، دستورات موجود در قسمت Case Else اجرا می گردند. استفاده از Case Else اختیاری است.

نتیجه گیری و پیشنهادات:

نتیجه کاری که این پروژه برای من به ارمغان آورد یادگیری برنامه نویسی بصورت نیمه حرفه‌ای بود چرا که یادگیری در نرم افزار و دقت بیشتر در ۱ برنامه نویسی و تحلیل را به همراه داشت و میتوانم پس از این پروژه روی مسائل بهتر و بیشتر بنگرم البته حال که فکر می‌کنم می‌بینم که بسیاری از سیستم‌های دستی وجود دارند که می‌توانند بصورت کامپیوتری درآمده از هزینه بسیار بکاهند البته بهتر است که در دانشگاه‌ها بیشتر زبانهای تدریس شوند که مورد استفاده قرار می‌گیرند، این بدان معنی نیست که بگوئیم الگوریتم و فلوچارت را حذف کنند نه چونکه با انجام این پروژه متوجه شدم که همان ترسیم الگوریتم چقدر مفید و کار آمد است و در بسیاری از مشکلات را یاری کرد، منظورم زبانهای سطح پائین مثل C و پاسکال است که واقعاً دیگر مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، البته نمی‌توان منکر شد که تمام زبانهای ویژوالی نیز پایه و اساسشان این زبانها هستند ولی اگر زبانهای روز نیز تدریس شود بهتر است چرا که خود من برای یادگیری مسائلی که در دانشگاه نیاموختم بسیار هزینه و وقت صرف کردم. پیشنهاد من به دانشجویان دیگر اینست که در دوران تحصیل همواره پیگیر درس بوده و از آنها استفاده کنند چرا که بعداً دچار مشکل خواهند شد.

azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صادری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com
09367292276
صابری
azsoftir@gmail.com
azsoftir.com

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.